Haber

‘Özel jet’ soruşturması sonrası Letonya Dışişleri Bakanı’ndan istifa kararı

DUVAR – Letonya Dışişleri Bakanı Krišjānis Kariņš, başbakan olduğu dönemde resmi ziyaretler için özel jet kirasına 1,3 milyon harcandığı iddiaları hakkında soruşturma açılmasının ardından istifa kararı aldı. Ülkenin kamu yayıncısı LSM, Bakan Kariņš’in 10 Nisan Çarşamba günü itibarıyla bakanlık görevinden ayrılacağı bilgisini paylaştı.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Kariņš, resmi ziyaretlerde kullanılmak üzere kiralanan özel jetler için kamu kaynaklarının kullanılması dolayısıyla ülkede tartışma konusu olmuş, bunun üzerine Letonya Başsavcılığı ‘devlet fonlarının kötüye kullanımı’ iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Kariņš, basına yaptığı açıklamada, Başbakan Evika Siliņa’ya istifa mektubunu ileteceğini ancak 10 Nisan’a kadar görevde kalacağını söyledi.

KANUNLAR ‘EN UCUZ HİZMETLER KULLLANILSIN’ DİYOR

Letonya’nın kamu alımlarını düzenleyen kanunları, devlet görevlilerinin resmi seyahatleri için mevcut en ucuz hizmetlerden yararlanmasını şart koşuyor. ABD doğumlu Bakan Kariņš, başkent Riga’dan düzenli olarak doğrudan uçuşların olduğu Belçika, Almanya ve Polonya gibi ülkelere uçmak için 10’u üzerinde kez özel jet kiralamıştı.

2019-2023 döneminde ülkenin başbakanı olarak görev yapan Krišjānis Kariņš, hükümetine olan kamuoyu desteğinin düşmesi üzerine istifa etmişti. Mevut Letonya Başbakanı Evika Siliņa, Leta newswire’a yaptığı açıklamada, Krišjānis Kariņš’ten boşalan dışişleri bakanlığı koltuğu için henüz resmi bir adayın olmadığını söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu