Haber

Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete’de

Türkiye’nin çeşitli illerindeki bazı taşınmazların ivedilikle kamulaştırılması, Artvin’de riskli alan ilan edilmesine ilişkin kararın kaldırılması, çeşitli üniversitelerde bazı enstitü ve fakültelerin kurulması, kamu kurumlarının yurt dışı organizasyonlarında bazı değişiklikler yapılması ve kuruluşları ve İstanbul’da iki özel sanayi bölgesinin kurulması. Karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, aralarında Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Nevşehir’in de bulunduğu Türkiye’nin çeşitli illerindeki bazı taşınmazlar enerji üretimi amacıyla derhal kamulaştırılacak. iletim sınırları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan bir diğer karara göre, Artvin’in Merkez ilçesi Çayağızı Mahallesi’ndeki bazı bölgelerin riskli alan ilan edilmesine ilişkin 19 Ağustos 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı kaldırıldı.

Üniversitelerde yeni fakülteler açıldı

Samsun Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı kararıyla “Siyasal Bilgiler Fakültesi” ile “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” kuruldu.

Ayrıca İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde “Kitap ve Mushaf Araştırma Enstitüsü” ve Kafkas Üniversitesi’nde “Sarıkamış Enstitüsü” bulunmaktadır. Spor“Fen Fakültesi” kurulmasına karar verildi.

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin kapatılmasına karar verildi.

Bingöl Üniversitesi Kıraat Bilimleri Enstitüsü’nün adı “Kuran Araştırma ve Kıraat Bilimleri Enstitüsü”, Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin adı ise “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi” olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı kararıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatlanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı değiştirildi.

İstanbul’da iki özel sanayi bölgesi

Cumhurbaşkanı kararına göre Arnavutköy ilçesinde “Kuzey Marmara Özel Sanayi Bölgesi” ve “ASKOOP Özel Sanayi Bölgesi” kuruldu.

haber-imamoglu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu