Haber

Çadırkentin “dostları”

Kahramanmaraş’ta depremzedelerden bazıları evlerinden çıkarken kurtardıkları balık, kuş, keklik, kedi, köpek gibi hayvanlarıyla birlikte çadır kentte yaşıyor.

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Sakarya 7’nci Komando Tugay Komutanlığı tarafından Vali Saim Çotur Stadı ve çevresinde kurulan çadırkent, 3 bin 500’e yakın depremzedenin yanı sıra onlarca evcil hayvana ev sahipliği yapıyor.

Depremlerde yıkılan veya hasar gören evlerini terk edip çadır kentlerde yaşamaya başlayan afetzedeler evcil hayvanlarını yanlarında bırakmıyor.

Çadır kentte bir kısmı arama kurtarma ekipleri veya sahipleri tarafından yıkılan binaların enkazından kurtarılan, bir kısmı da binalardan günler sonra çıkarılan balık, keklik, kedi, köpek ve muhabbet kuşları çadır kentte tutuluyor.

Hacer Yüce’nin çadır kentte konaklayan “Çimen” adlı muhabbet kuşu, Cuma Çağlarsu’nun köpeği “Matilda”, Medine Bunsuz’un kedisi “Mino”, Derya Aktürk’ün balığı “Portal” ve Melek Aksu’nun “Boncuk” adlı kekliği “” adlı keklik yer alıyor. çadır kentte beslenen onlarca “nazik dost”un ortasında.

Çadırkentin sevimli sakinlerinin yem ve erzak ihtiyaçları bazı kurumlar ve yardımsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu