Haber

DEPREMDE YAŞAMLARA BAĞLANAN GENÇİ POLİS KURTARDI

KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerde evlerinin hasar görmesi üzerine annesi ve dedesiyle birlikte Antalya’ya gelen Yiğit Öztürk (15), gezmeye çıktığı kayalıklarda mahsur kaldı. Yiğit Öztürk, itfaiye ve deniz polisinin düzenlediği ortak operasyonla kurtarıldı. Olay, saat 16.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi üzerindeki kayalıklarda meydana geldi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Kahramanmaraş’ta iki büyük depremin etkisinde kalan lise öğrencisi Yiğit Öztürk, iki gün önce ailesiyle birlikte Antalya’ya geldi. Bugün güneşli havanın etkisini gösterdiği kentte manzarayı izlemek için Konyaaltı sahil varyantı bölgesine giden Yiğit Öztürk, kayalıkların dibindeki kayalık alana indi. Denizi daha yakından izlemek isteyen Öztürk, indiği kayalık alanda mahsur kaldı. Telefonunu da suya düşüren Öztürk, durumu annesine bildiremedi. Oğlunun uzun süre dönmemesinden endişelenen Saygılı Öztürk, durumu bölgede devriye görevi yapan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Varyant alanında arama yapan ekipler, Öztürk’ü sıkıştığı yerde gördü. Durum hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Karadan alınan Öztürk’ün kurtarılması için deniz polisinin desteği istendi. Bu sırada itfaiye ve polis, çocuğun kısa sürede kurtarılacağı bilgisini vererek, bulunduğu yerden hareket etmemesini ve sakin kalmasını istedi. Tekneyle Kaleiçi Marina’dan çıkan deniz polisi, kısa sürede kayalıkların altına indi. Tekne kayalık alana güçlükle yaklaşırken, Öztürk 10 dakikalık çalışmanın ardından yat limanına götürüldü. Polis ekip aracına bindirilen Öztürk, annesiyle birlikte kaldığı yakınlarının yanına götürüldü.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Öztürk, “Depreme yakalandık. Annem geldi ‘Deprem var. Dışarı çıkmakta zorlandık. Diyarbakır’dan geldik çünkü. depremin. bugün kıyıya geldik. benim de gittiğim yeri keşfetme ve tırmanma tutkum var. kayalıkların olduğu yere bakmak istedim. sonra bir mağara gördüm oraya gidecektim ama gidemedim” t.Sonra görüntüleri izlemek için bu kayalık bölgeye geldim ve mahsur kaldım.Orada da gücüm var dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu