Teknoloji

Netflix ‘Parola Paylaşımını Engelle’ Özelliğini Geciktiriyor

Dünyanın en bilinen çevrimiçi dizi ve sinema platformlarından biri olan Netflix, bir süredir ortalıkta dolaşıyor. şifre paylaşımını engellemeye çalışmak meşgul biliyorsun; birkaç arkadaş bir merkeze gelip tek bir Netflix hesabı alıyor. Bunun sonucu olarak maliyet ciddi düşüyor Ancak bu Netflix için bir gelir kaybı anlamına geliyor ve şirket bunu yapıyor. ortadan kaldırmakçalışmalarına devam ediyor.

Aslında, Netflix’in şifre paylaşımını engelleme girişimleri bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Kanada Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya gibi bazı ülkelerde faaliyete geçmiştir. Bu ülkelerdeki kullanıcılar platformu eskisi gibi ortak kullanamazlar. Daha önce yapılan açıklamalar, bunun 2023’ün ilk çeyreğinde dünya çapındaki tüm Netflix aboneleri için geçerli olacağını ortaya koymuştu. Ancak gelen son haber Netflix’in planları arasında. gecikme mibu ortaya çıkarıyor.

Temmuz ayına kadar şifre paylaşım yasağı sistemi uygulanacak

Netflix, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu açıkladığı etkinlikte bu konuda da açıklamalarda bulundu. Açıklamada, şifre paylaşımını önleme sistemi ikinci çeyreğe ertelendi belirtildi. Buna göre, kullanıcılar Temmuz’a kadar Sürecin rastgele bir bölümünün prestijiyle Netflix’te şifre paylaşamayacaklar. Tabii Netflix yeni uygulamasını bir kez daha ertelemezse…

Netflix yeni uygulamasından memnun

Netflix tarafından yapılan açıklamalara göre şifre paylaşımını engellemeye yönelik girişimler, abone sayısındaki artışHatta uygulamanın kullanıma sunulduğu Kanada’daki abone artış hızı ABD’ye göre oldukça yüksek. yüksek . Görünüşe göre Netflix bir şekilde doğru yolu bulduğuna inanıyor ve sonuna kadar onunla gidecek.

Peki Kanada’da kullanıcılara nasıl bir sistem sunuldu?

Netflix, Şubat ayından bu yana Kanada’da aboneler sunuyor. iki seçenek sunar . Bu seçeneklerden ilki hesabın sadece sahibi tarafından kullanılmasıdır. İkinci seçenek, ekstra ödeme yapmaktır. Bu seçeneğe göre hesap sahibi kullanıcı, hesabına ortak olan diğer tüm kullanıcılar için aylıktır. fazladan 6 dolar ödüyor. Böylece hesabı ortak kullananların artık yeni bir Netflix hesabına ihtiyacı kalmıyor.

Bu ortada; Netflix zaten bununla ilgili bazı yeni özellikler kullanıma sunmuştur. Örneğin, kullanıcılar Profil Transferiadlı bir özellik sayesinde profilleri bir hesaptan diğerine aktarabilirsiniz. taşıyabilirler . Dahası Cihazlara Erişin ve YönetinHesap sahibi olarak adlandırılan bir diğer özellik ise diğer profillerle ilgilidir. harekete geçmek sağlar. Hepsi bu kadar, Netflix’te yeni dönem hazırlıkları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu