Ekonomi

Uzmanlardan dikkat çeken yorum: Altın sarısı ışıkta büyük fırsat bekliyor

Yatırımcıların odaklandığı Fed toplantısının ardından altının nereye gideceğine dair senaryolarda büyük bir değişiklik olmadı. Ons altın normal seyrinden fazla sapmadı.Orta vadede halen güçlü bir seyir beklentisi var ancak kısa vadeli dirençleri aşmak konusunda sıkıntı yaşıyor. Gerçekçi bir yükselişten bahsetmek için atlanması gereken barlar 1.960 ve 1985 dolar seviyelerinde yer alıyor.

POWELL “FAİZ DÜŞÜŞÜ BEKLEMEYİN” DEDİ VE ALTINI SİKTİ

Çarşamba günü Fed toplantısından çıkan kararda beklenmedik bir şey olmadı. En dikkat çekici unsur ise Fed devlet başkanlarının 2023’te 2 faiz artırımı öngörmesi oldu. Ancak Fed faiz artırımlarına ara verdi. Fed Başkanı Jerome Powell “Bu yıl faiz indirimi beklenmemeli” dedi ve piyasalar bu açıklamayı almaya başladı. Dolar Endeksi 103’te ve 10 yıllık faiz oranları yüzde 3,80’in üzerinde altını baskılamaya devam ediyor.

1.960 VE 1.985’TE BULUNAN GRUP

Ons altın fiyatı, 3 ayın en düşük seviyesi olan 1930,84 dolara çekilmesinin ardından tepki alımlarıyla 1.930-1.940 bandında kalmaya çalışıyor. 1.960 dolar seviyesi, altındaki yükseliş eğilimini sürdürmek için sarı bir ışık olarak görülüyor.

Uzmanlara göre yukarı yönlü hareketlerin devamı için 1.985 doların üzerinde kapanışlar gerekiyor. Ancak, yükseliş saldırıları başarısız olursa, aşağıdaki en kritik seviye 1.930 dolar olacak. Bu kırılırsa, 1.921$ ve diğer 1.900 deste takip edecek.

analistler, “Fed’in 2 faiz artırımı beklentisi altın üzerinde baskı oluşturuyor ve fiyatlar daha fazla satış baskısı görebilir”değerlendirirken, 1.930 doların altına düşerse geri çekilmenin 1920 dolara kadar devam edebileceğinden bahsediyor.

Uzmanlara göre altında gerçek boğa koşusunun başlaması için Fed’in faiz artırma işinin tamamen bitmesi gerekiyor. Bunun için ABD’de çekirdek enflasyonun kontrol altına alınması gerekiyor.

CAPITALIGHT: YAZ AYINDA FİYAT 2.000$’A YAKINDIR

• Bir piyasa analistine göre ABD’nin artan borç yükü nedeniyle Fed’in agresif para politikalarını daha fazla sürdüremeyecek olması altın fiyatlarını rekor seviyelere yaklaştıracaktır. Capitalight Research araştırma lideri Chantelle Schieven, bir röportajda altın fiyatlarının yaz boyunca ons başına 2.000 doların altında nötr bölgede kalabileceğini söyledi. Merkez bankasının mola vermesinin sıkılaştırma döngüsünün sonunu getireceğini belirten Schieven, bazı çevrelerin iddia ettiği gibi Temmuz ayında faiz artırımı beklemediğini belirtti.

WISDOMTREE: BU SEVİYELER HALA SATIN ALMA FIRSATLARI

• Nitesh Shah, WisdomTree emtia araştırma lideri, Altın fiyatlarının bundan bir yıl sonra çok daha yüksek olmasını beklediği için 2.000 doların altındaki herhangi bir rastgele fiyatın yatırımcılar için cazip bir giriş noktası olmaya devam ettiği konusundaki duruşunu yineledi. Kuruluşa göre, altın fiyatları 2024’ün ilk çeyreğine kadar ons başına 2.285 dolara yükselecek ve değerli metal tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak. Uzman, altın fiyatları geçen yıla göre arttı ama gidişatını gördüğümüz yere göre hala ucuz görünüyor.”söz konusu.

KAYNAK: EKONOMİ/EVRİM KÜÇÜK

pazarlarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu