Haber

Korkuteli Varsak Yaylası 18 yıl sonra asfalta kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında sıklıkla kullanılan yayla yollarını konforlu hale getirmeye devam ediyor. Korkuteli Varsak Yaylası ile Yeleme Mahallesi’ni birbirine bağlayan 6 kilometrelik yayla yolunda yüzey asfalt yol çalışması yapılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Daire Başkanlığı sorumluluk alanı içindeki küme yollarda bakım-onarım, şarampol temizleme, yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Köy Hizmetleri Müdürlüğü gruplarının altyapı çalışmalarını tamamladığı 6 kilometrelik Yeleme Mahallesi – Varsak Yaylası Küme Yolu 18 yıl sonra asfaltlanıyor.

 

KONFORLU VE İNANÇ YAYLA YOLU

Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında yoğun kullanım nedeniyle deforme olan ve yıllardır asfalta hasret duyulan Korkuteli Varsak Yaylası’nın küme yolunun daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi için yüzey asfalt çalışması yapıyor. Dar ve bozuk olan yayla yolu iş makineleriyle genişletilerek daha konforlu ve güvenli hale getirildi. Çalışmaları yerinde denetleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Sorumlusu İsa Akdemir, “Burada yaşayan vatandaşlarımızın yolun yapılması için Muhittin Böcek Başkanımıza talepleri oldu. 2023 asfalt programı kapsamında kış aylarında altyapı çalışmalarına başladık. Zeminde dolgu, sıkıştırma ve yol genişletme çalışmaları yapılarak şarampole temizlendi. Şu anda yapılan sathi asfalt çalışması ile vatandaşlar yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulacak” dedi.

 

YOL GENİŞLEDİ, TOZ ENDİŞESİ GEÇTİ

Yolda son çalışmanın 18 yıl önce yapıldığını söyleyen Yeleme Mahallesi Muhtarı Musa Tat, “Yolumuz çok dar, tozlu ve bozuktu. Yolda çukurlar oluşuyor, araçlar sık ​​sık arıza veriyor, evlerimiz toz içindeydi. Muhittin Böcek Başkanımıza yol ihtiyacımızı ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını anlattık, talebimizi ilettik. Çok şükür sözünü tuttu. 18 yıl sonra asfalta kavuştuk. Alt yapısı sağlam oldu, yolumuz genişledi” dedi.

 

BAŞKAN BÖCEĞİN SÖZÜNÜ TUTTU

Varsak Yaylası sakinlerinden Ali Yıldırım, hizmetten memnun olduklarını belirterek, “Eskiden yolumuz iki araç birbirini geçemeyecek kadar dar ve engebeliydi.

Çok şükür yolumuz asfaltlandı, genişletildi ve tozdan kurtulduk. Artık araçlar rahat ve konforlu bir şekilde gelip gidecek. Muhittin Böcek Başkan sözünü tuttu ve yola koyulduk.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu