Haber

Deniz Feneri 2023 kurbanlarının alım fiyatını açıkladı

Deniz Feneri Derneği, bu yılki kurban düzenlemesi olan “Fedakarlık Kardeşinle Sevgiyi Paylaşmaktır” sloganıyla düzenlenen kurban bağışlarını Türkiye ile birlikte 18 ülke ve bölgede sahiplerine ulaştıracak.

Kurban organizasyonlarında, ülkemizde deprem felaketinden etkilenen iller başta olmak üzere yurt dışındaki mülteci kampları, savaş, doğal afet, açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yetimhanelere öncelik verilecek.

Bu kapsamda 3 kıta ve 18 ülkede ihtiyaç sahibi mazlum ve mağdur bölgelere ulaşılarak kardeşlik bağlarımız güçlendirilecektir.

Çeyrek asırdır kurban törenleri düzenleyen Deniz Feneri Derneği’nin yurt dışında belirlediği kurban bedeli 2 bin 250 TL olurken, yurt içi vekalet ücreti 7 bin 500 TL oldu.

Dernek, ev içi kurban kesimlerinin deprem bölgesinde kesilmesini planladı.

Kurbanlarını vekaletname ile derneğe bağışlamak isteyen hayırsever hayırseverler, kurban faaliyetleri için belirlenen ülkelerin ortasından diledikleri zaman kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Bu ülkelerin ortasında Bangladeş (Arakan), Benin, Burkina Faso, Brundi, Çad, Etiyopya, Gana, Kamerun, Mali, Nijerya, Somali, Tanzanya, Togo, Uganda, Filistin, Suriye ve Yemen gibi ülkeler yer almaktadır.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz yaptığı kısa açıklamada, “Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen illerimizde depremzedelerimizin yurt içi bağışları, açlığın, yoksulluk ve iç çatışmalar şiddetlidir ve ihtiyacı olanlara ulaşır.”

PEKİ DENİZ FENERİ DERNEĞİ NE YAPACAK?

Asrın düzenli hareketi, 2023 Kurban çalışmaları kapsamında Türkiye dahil 18 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak.

DERİ GÖNÜLLÜLERİ YOLA ÇIKACAK

Deniz Feneri Derneği gönüllüleri, hayırseverlerin kurbanlarını katletmek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıkacak. Kimi saatlerce uçakla yolculuk edecek, kimi gerçekten dürüst bir yolun bile olmadığı bölgelerde zorlu kurallar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Dernek gönüllüleri gittikleri bölgelerde kendilerine emanet edilen mağdurları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

KARDEŞLİK DUYGULARI GÜÇLENECEK

Deniz Feneri Derneği, kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve halka umut ışığı olmak için bölge halkını sevgiyle kucaklayacak.

Dernek, vekaleten bağışlanan kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırarak Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşım ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi amaçlıyor.

İNSANİ YARDIMDA ÖNCELİKLİ BÖLGELER

Kurumun fedakarlık planında mülteci kampları, savaş, doğal afetler, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri, yaşlılar, yetimler, dullar, yetimhaneler ve hastanelere öncelik verilecek.

BİNLERCE YETİM’E BAYRAM GİYSİLERİ

Deniz Feneri ayrıca Türkiye dahil 30 ülkede binlerce yetime kıyafet bağışlamayı planlıyor. Tüm hayırseverler yetimlere 600 TL’ye ziyafet verebilir veya dilerlerse BAYRAMLIK yazıp 5560’a göndererek projeye 25 TL katkıda bulunabilirler.

3 KITADA ZAFER ORGANİZASYONU

Afrika’dan Balkanlar’a, Güneydoğu Asya’dan Ortadoğu’ya üç kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak olan dernek, bu yıl da kurban faaliyetleri için yola çıkacak.

MAĞDURLAR NASIL KESİLİR?

– Kurbanlıklar, kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak Deniz Feneri görevlileri tarafından satın alınır.

– Kurbanlar İslami usullere uygun olarak kesilir.

– Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden teslim edilmektedir.

– Mağdur kısımların yer aldığı bilgisi kısa mesaj ile vekalete iletilir. Ayrıca mağdur kısmında çekilen görüntü vekaletnamenin cep telefonuna link olarak gönderilmektedir.

VICTOR’UNUZU NASIL BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ?

Bağışlar Deniz Feneri Derneği genel merkezine giderek, elden, internet üzerinden veya 0212 414 60 60 numaralı kurum telefonundan detaylı bilgi alınarak yapılabilir.

Kurban bağışları kredi kartı ile www.denizfeneri.org.tr internet sitesinden, Deniz Feneri Derneği’nin bankalardaki bağış hesaplarından veya 0212 414 60 60 numaralı davet merkezi aracılığıyla yapılabilir.

Mağdur kısımların yer aldığı bilgisi kısa mesaj ile vekalete iletilecektir.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu