Haber

İtalya’da açlık grevindeki anarşist tutsaklar için düzenlenen eylemde olay çıktı

İtalya’daki cezaevinde sıkı tecrit koşullarında tutulduğu için 130 günden fazla süredir açlık grevinde olan anarşist tutsak Alfredo Cospito için Torino’da düzenlenen protestoda olaylar çıktı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Avrupa’nın farklı şehirlerinden yaklaşık 500 kişilik bir grup, anarşist tutsak Cospito’ya destek için ülkenin kuzeyindeki Torino şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

Yürüyüşte “Alfredo’nun yanındayız” yazılı pankartlar taşıyan grup, “Katiller” ve “Cezaevlerini Ateşe Ver” gibi sloganlar attı.

Yürüyüş sırasında sık sık meşale yakan ve etrafa ses bombaları atan küme, bazı dükkan ve bankaların vitrinlerinin yanı sıra caddedeki araçlara da zarar verdi.

Polisin göstericilere biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda 34 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Olaylar sırasında bazı göstericiler ve 2 polis memurunun hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

İtalya’da Cospito olayı

Karıştığı çeşitli olaylarda devletin güvenliğini korumaya teşebbüs suçlamasıyla hüküm giydiği için 10 yıldır cezaevinde olan anarşist elebaşı Cospito, Mayıs 2022’den bu yana sıkı tecrit altında tutuluyor. cezaevi dışından gönderdiği mesajlarda şiddeti tahrik ettiği gerekçesiyle kamuoyunda “41bis” olarak bilinen yasa çıktı.

Açlık grevi nedeniyle durumu ağırlaşan Cospito için geçtiğimiz ay ülkenin farklı şehirlerinde protestolar düzenlendi.

Cospito’nun avukatı, müvekkili hakkındaki ağır hapis cezasının kaldırılması için Yargıtay’a başvurdu ancak 24 Şubat’ta yüksek mahkeme bu talebi reddetti.

Alfredo Cospito için Ocak ayında İspanya’nın Barselona kentindeki İtalyan Başkonsolosluğu’nun girişi tahrip edilmiş, Almanya’nın başkenti Berlin’deki büyükelçilikte görev yapan İtalyan diplomatın aracı ateşe verilmişti.

İtalyan diplomatlara yönelik şiddet eylemlerinin, açlık grevindeki Cospito’nun durumunu protesto etmek için uluslararası anarşist gruplar tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

narmanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu