Haber

BAE Ankara Büyükelçisi Al Dhaheri, Türkiye ile ilişkilerde yeni dönemi değerlendirdi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile BAE arasında dün imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın “ilişkilerde yeni bir stratejik ortaklık dönemi başlatacağını” belirtti.

Büyükelçi Al Dhaheri’nin Türkiye ile BAE arasında dün imzalanan “Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması”na ilişkin değerlendirmesi BAE Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabında yer aldı.

Buna göre Al Dhaheri, anlaşmayı “iki dost ülke ve halkın liderlik direktiflerinin bir çevirisi” olarak nitelendirerek övdü.

BAE ve Türkiye bölgedeki en önemli iki canlı. ekonomi Al Dhaheri, uluslararası ticaret akışının ve uluslararası ticaretin kolaylaştırılmasında önemli roller üstlendiklerini vurgulayarak, “Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, ilişkilerde yeni bir stratejik ortaklık dönemini başlatacak” dedi. ifadesini kullandı.

Al Dhaheri, BAE-Türkiye ticari ilişkilerinin devam eden bir refaha tanık olduğunu, ikili petrol dışı ticaret hacminin 2022’de yüzde 40 artarak 18,9 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye’nin BAE’nin en değerli 10 ülkesi arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu söyledi. Ticaret ortakları. kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu