Ekonomi

SEC, başta ALGO olmak üzere birçok altcoin menkul kıymet olarak adlandırdı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC), kripto para şubesi üzerindeki düzenleyici baskıyı artırıyor. Son olarak Bittrex borsasına açılan davada altı altcoin menkul kıymet olarak sınıflandırıldı.

SEC tarafından Bittrex değişimi “menkul kıymetlerin yasa dışı satışı” için dava açıldı. Düzenleyici kuruma göre kripto para birimi değişimi “kayıtsız bir ulusal borsa ve broker platformu” hizmet olarak sunulmaktadır. SEC’in anlaşmalarının ortasında, Algorand (ALGO) gibi çeşitli altcoinlerin menkul kıymetler olduğu iddiası var.

ABD düzenleyicisi, ALGO dışında menkul kıymet olarak kabul edilen altcoinler olduğuna dikkat çekti. SEC, “kapsamlı olmayan bir liste” tanımlarken, güvenlik tanımının nasıl yapıldığı ve ne anlama geldiği gündeme geldi. SEC tarafından menkul kıymet olarak belirlenen projeler şunlardır:

SEC’in Bittrex’e açtığı dava, platformun kayıtsız olmasından kaynaklanıyor. Kayıt gerekliliği ve menkul kıymet ücretleri “1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasasına” dayanır. Bittrex’in durumunda yapılan güvenlik tanımları Howey testine dayanıyordu. “Menkul Kıymet” olarak adlandırılan menkul kıymetler, bir varlığın 4 temel soru karşısında değerlemesine göre sınıflandırılır:

    • Para için mi alındı?
    • Yatırımdan kar elde etmeyi mi umuyorsunuz?
    • Yatırım bir şirkete/kuruluşa mı yapıldı?
  • Kâr, üçüncü bir tarafın veya girişimcinin çabalarından mı kaynaklanıyor?

Bu makale ilk olarak BeInCrypto’da yayınlanmıştır.

izmit-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu