Haber

Rusya’da öğretmen öğrencisine cinsel tacizde bulunmakla suçlandı

Rusya’nın Leningrad Bölgesi’nin Toksovo kentinde meydana gelen olayda, 25 yaşındaki kadın öğretmen Anna Plaksyuk, 11 yaşındaki öğrencisini sınıfa kilitleyip cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Öğrencisini cinsel organına dokunmaya zorlayarak taciz eden ve çıplak fotoğraflarını gönderen Anna’ya 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklanan Anna’nın avukatı, ülkede çocuklara karşı yapılan hataların ağır cezalarla cezalandırıldığını belirtti.

Rusya’nın Leningrad Bölgesi’nin Toksovo kentinde 25 yaşındaki kadın öğretmen Anna Plaksyuk, 11 yaşındaki öğrencisini zorla sınıfa kilitlediği ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Anna, öğrencisini göğüslerine ve genital bölgesine dokunmaya zorlayarak taciz etti.

Öğrencisini taciz ettiği ortaya çıkınca tutuklanan Anna’nın 20 yıla kadar hapisle karşı karşıya olduğu öğrenildi.

İddiaya göre Anna, öğrencisini taciz ettikten sonra teneffüslerde öğrencisini defalarca sınıfa kilitledi ve öğrencisini öptü.

Anna’nın öğrencisine kısa mesaj yoluyla ulaşmaya çalıştığı ve öğrencisine çıplak fotoğraflar gönderdiği belirlendi. İhbarları gören öğrencinin annesi durumu okul yönetimine ve polise bildirdi.

Polis tarafından gözaltına alınan Anna tutuklandı. Olayla ilgili açıklama yapan Avukat İlya Rusev, şunları söyledi:

“Ülkemizde kural olarak çocuklara karşı işlenen suçlar çok ağır cezalarla cezalandırılıyor, dolayısıyla büyük olasılıkla sert ama adil bir ceza alacaktır. Bu yaştaki bir çocuk henüz tam olarak olgunlaşmamış olmakla kalmayıp aynı zamanda olgunlaşmamış da olabilir. ne yaptığının tamamen farkında.

“Sonuç olarak bu tür eylemler çocuklarda psikolojik travmaya neden olabiliyor. Kanun bu amaçla bir rıza yaşı belirliyor; ülkemizde bu yaş 16’dır.”

Plaksyuk öğretmenlik yeterliliğini üç yıl önce aldı. Ancak Rusev, iddia edilen suçlarının sektöre “artık uygun olmadığı” anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

“Bu, eğitim faaliyetleriyle bağdaşmıyor ve çocuğun temel psikolojisinin bilinmediğini gösteriyor” diye ekledi.

haber-akcakoca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu