Ekonomi

Fiserv Hisseleri Dördüncü Çeyrek Kazançlarının ve Gelirlerin Beklentileri Aşmasının Ardından Yükseldi

Fiserv’in (FI) hisse senedi fiyatı, şirketin beklentileri aşan dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklamasının ardından Salı günü piyasa açılışından önce %3,8 arttı.

Finansal teknoloji hizmetleri sağlayıcısı, dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) 2,19 dolar olarak, ortalama analist tahmini olan 2,15 doların üzerinde olduğunu bildirdi. Şirketin geliri, analistlerin 4,68 milyar dolarlık tahminini aşarak 4,92 milyar dolara ulaştı.

Ödeme işleme hizmetlerinden elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre %3,2 artarak 1,72 milyar dolara ulaştı ancak bu rakam, öngörülen 1,75 milyar dolarlık rakamın biraz altında kaldı. Şirketin finansal hizmetler kısmından elde ettiği gelir 800 milyon dolar olurken, bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 2,8 düşüş göstererek beklenen 868,2 milyon doların altında kaldı.

Satıcı kabul hizmetlerinden elde edilen gelir, önceki yıla göre %14 artışla 2,11 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 2,07 milyar dolarlık tahmini aştı.

Şirketin düzeltilmiş faaliyet marjı bir önceki yılki %39,2’den %40,7’ye yükseldi ve bu da %39,2’lik tahminle eşleşti. Şirket ayrıca, öngörülen %9,65’in üzerinde, %12 oranında organik gelir artışı bildirdi.

Fiserv, 2024 mali yılının tamamı için EPS’nin 8,55 ila 8,70 dolar ortası aralığında olacağını öngörürken, analistler ortalama 8,61 dolar olacağını iddia etti.

Şirket, organik gelirin yıl boyunca %15 ila %17 oranında artmasını bekliyor.

CEO Frank Bisignano, “Güçlü mali performansımızı sürdürme yeteneğimize güveniyoruz ve art arda 39. yılda hisse başına düzeltilmiş kazançta çift haneli büyüme elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Tutarlı, üst düzey performans elde etmek için Fiserv’in benzersiz kaynak kombinasyonu (sektördeki lider konumumuz, müşteri tabanımız, dağıtım kanallarımız, teknolojimiz ve ekibimiz) gereklidir.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu