Yaşam

Kocaeli Şehir Tiyatroları, “Yaşamak Ya da Ölmek” adlı oyunu 13-18 Şubat tarihleri ​​arasında İstanbul Mecidiyeköy Büyük Sahne’de sahneleyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Yaşamak Ya da Ölmek” adlı oyunu 13-18 Şubat tarihleri ​​arasında İstanbul Mecidiyeköy Büyük Sahne’de seyirciyle buluşturacak. Polonya’nın Naziler tarafından işgal edilmesinden hemen önce oynanan 135 dakikalık oyun, Kocaeli’deki tiyatroseverler tarafından büyük beğeni topladı.

 

YÖNETMEN İLHAM MUHARRİR

Nick Whitby’nin yazdığı, çevirisini Yücel Erten’in yaptığı oyunun yönetmenliğini İlham Müellif üstleniyor. Oyunun dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Çevren Sarayoğlu, müziklerini Ali Erel, koreografisini Gizem Erden, ışık tasarımını Mustafa Bal, ses tasarımını İlker Sevüker, tasarım koordinatörlüğünü Emine Kaynak üstlendi. Yıldırım ve yönetmen yardımcısı Işık Öztorun.

 

BÜYÜK OYUNCU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı oyunda Funda İlhan, Aydın Sigalı, Davet Mengüç, Serhat Hoş, Zeynep Dilara Saydam, Levent Muratoğlu, Güliz Gençoğlu, Ozan Şahin, Mine Özcan, Onursal Yıldırım, Cemal Aldıç, Volkan Dinç, Ferdi Yıldız, Su Özdemir, Sevcan Kuş Efe, Umut İsfen, Çağla Buldak Akarsu, İbrahim Aydın, Ahmet Buğra Karakoyun ve Işık Öztorun başrollerde.

 

TRAJİK-KOMİK PERDE 2

1939- Varşova. Nazilerin Polonya’yı işgalinden hemen önce. Özel bir tiyatronun Hitler’e karşı oynadığı oyunun provaları siyasi-diplomatik nedenlerden dolayı yasaklandı. “Hamlet” oyununa dönersek, genç bir havacı teğmen ile tiyatrodaki oyuncu arasında flört başlar. Almanlar tiyatroyu işgal etti ve tiyatro kapatıldı. Havacı teğmen aracılığıyla bir Alman casusunun Polonya’ya gelerek Polonya’daki direniş hareketinin tamamını ele verecek bir listeyi Nazilere teslim edeceğini öğrenen oyuncular, bunu önlemek için harekete geçiyor. Artık setler Gestapo karargâhına, kostümler üniformaya, oyuncular ise vatansever direniş savaşçılarına dönüştü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-nurdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu