Haber

İsrail’de hava kuvvetlerindeki 161 yedek asker mevzilerini terk etti, onbinlerce kişi sokaklara döküldü.

– İsrail’deki hava kuvvetlerinden 161 yedek asker görevlerinden ayrıldı

İsrail’de on binlerce kişi sokaklara döküldü

TEL AVIV – İsrail’deki tartışmalı yargı reformuna tepki olarak İsrail Hava Kuvvetleri’nde kilit mevkilerde bulunan 161 yedek asker görevden ayrılırken, başkent Tel başta olmak üzere birçok şehirde on binlerce kişi sokaklara döküldü. aviv.

İsrail’de tartışmalı yargı reformuna karşı protestolar devam ederken, İsrail Hava Kuvvetleri’ndeki kilit görevlerden 161 yedek asker görevden ayrıldı. İhtiyatçılar yayımladıkları bir mektupla, tartışmalı yargı reformuna ilişkin değerli bir yasa tasarısının ilk kez meclisten geçmesi nedeniyle görevlerinden ayrıldıklarını açıkladılar. Mektupta, “Bu tasarıların nihai onayı resmi ve kısa bir süreçtir, ancak ülkenin özünü ve çehresini büyük ölçüde değiştirecek ve onu demokrasiden diktatörlüğe dönüştürecektir.”

Yedek askerlerin ortasında hava harekât karargahında işçi olarak görev yapan iki tuğgeneral ile çok sayıda albay, teğmen, binbaşı, yüzbaşı, drone operatörü ve istihbarat görevlisi bulunuyor.

Protestocular Netanyahu’nun konutuna yürüdü

Yargı reformunu protesto eden yaklaşık bin kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Kudüs’teki konutuna yürüdü. İsrail bayrakları taşıyan göstericiler sık ​​sık demokrasi yanlısı sloganlar attı. Polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Ayalon Otoyolu bir kez daha trafiğe kapatıldı

Başkent Tel Aviv’de protestocular sokaklara dökülerek Ayalon Otoyolunu trafiğe kapatarak yangın çıkardı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis müdahalesinde çok sayıda göstericinin yaralandığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu