Haber

HAYATLARI FEDA OLARA SARILIYORLAR

Depremde evleri yıkılan vatandaşlar kurtarabileceklerini düşündükleri eşyaları için beton yığın evlere giriyor. Değeri yüzünden hayatı mahvolanlar, ‘mal hayatın zerresidir’ derler.

Binlerce evin yıkıldığı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından vatandaşlar çadırlarda kalmaya başladı. Bazıları çadırda hayatlarını kolaylaştıracak eşyalarını almak için beton yığınlarına dönüşen evlerine giriyor, bazıları da yeni bir şehre gitmek için gerekli gördükleri şeyleri alıyor. Kahramanmaraş Türkoğlu Beyoğlu Mahallesi’nde vatandaşlar olası risklere karşı herhangi bir önlem almadan yıkık dökük evlerin içinde kurtarılacak eşya arıyor. Bazıları enkazdan yükledikleri malları enkazın altından çıkardıkları kamyonete yükleyip yola çıkıyor. Sadece taşınma telaşı değil, evlerin altındaki arazinin boşalması da köylüleri korkutuyor.

“MAL DA CAN’IN ÇİPİ”

2 katlı evi yıkılan 47 yaşındaki Erdal Tezer, “İstanbul’da 99 yaşadım ama bu çok farklı bir şeydi. İstanbul’da yaşadığımızın 10 katıydı, uzun sürdü. Bunu da halletmeye çalışıyoruz. Ne kurtarabilirsek. Riskli ama ne yapalım, yaşıyoruz, hayat devam ediyor. Yatak, yorgan ve küçük mutfak eşyaları bulabilirsek onları alırız. Yıllardır beklenen, yıllardır Kahramanmaraş fay hattı olarak anılıyor. Ne zaman geleceğini Allah bilir” dedi.

Hasarlı kamyoneti ile başka bir şehre giden Remzi Orçan, “Enkazdan eşyaları çıkardık. Enkazdan çıktık, sağlam zemine iniyoruz.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNİ KALDIRACAĞIZ”

Terzilik yapan Kezban Kurt, “Çok şükür çocuklarımızla birlikte kurtulduk. Evim harabe, alabildiğimiz kadarını çıkarıyoruz. Her şeyimiz içerideydi. Çok değerli şeylerimiz de vardı. Ben sağ çıktığımda arkama bile bakmadım.konteynır falan varsa içindekileri bırakalım diyorum üstünü kapatıp gideyim burada bana yapacak bir şey kalmadı makinelerim filan hepsi hepsi dipte.Bütün kumaşlarımı yeni aldım.20-30 milyar dolarlık kumaş aldım hiç açmadım..

Gökhan Kurt ise sağlam görünen evlerin bahçelerinde oluşan çukurları göstererek, “Büyük afetin ardından bu şekilde bazı yerlerin önünde obruklar oluşmaya başladı. Bunun derinliği 100 metreye kadar çıkıyor. 8-10 metre Ne olduğunu bilmiyoruz çökmüş durduğumuz yerin dibi şu anda boş A “Yağmur yağınca burası tamamen çökecek. Depremin olduğu geceydi ve ondan önce yoktu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu