Haber

Edirne’de Sokak Müzisyeni Aşkım Yeşilli: Yeniden Doğsaydım Müzisyen Olurdum

Edirne ‘de sokak müzisyenliği yapan Aşkım Yeşilli, söylediği şarkılarla yoldan geçenlerin kulağını okşuyor. Yeşilli, “Bu şekilde mutluyum. Tekrar dünyaya gelsem yeniden müzisyen olarak gelmek isterim. Doğrusunu söylemek gerekirse bu işten geçinmenin imkanı yok. sadece elimizi tutabilecek insanlar vardı, belki farklı bir yere gelebilirdik.”

Edirne’de sokak müzisyenliği yapan Aşkım Yeşilli, işiyle geçinmenin kendisi için zor olduğunu ancak yaptığı işten çok mutlu olduğunu söyledi. Yeşilli, çok parayla ilgilenmediğini ve geçimini sağlamak için çalıştığını belirtti.

“YENİDEN DOĞSAYDIM MÜZİSYEN OLURDUM”

Yeşilli şunları söyledi:

“Sürekli çıkıyoruz, bazen figüranlar oluyor, buraya gelenler oluyor. Davul ve zurna meşhur burada. Geldiler, geçimimi sağlayacak parayı buldum ve gittim. Merhum Meczup Selim gibi. Para var Aşkım’ı bulamıyorsun Para geldi bitti bitti Evdeki hesaplar piyasaya uymadı Bazen bayan telefonda ‘Şunu şunu al’ derse tabii o zaman ekstraya gideriz Rahmetli babam da müzisyendi. Köylerde bağlama çalardı. Çakmak doldururdu ve bizi onunla büyütürdü. Bu noktaya geldiysek evimizde saz çalgılarımız zengindi. Memnun oldum. Bir kez daha “Doğsaydım müzisyen olarak geri dönmek isterdim. Aslında bu işten geçinmenin hiçbir yolu yok. Kaybolduk ama ellerimizden tutabilenler olsaydı belki farklı bir yere gelirdik. Biz de güzel bir yerde sahne almak isteriz. Pandemi sürecinde zor günler geçirdik. Şu anda harçlığımızı alıyoruz, Allah rahmet eylesin.”

“SAATLERCE BURAYI DİNLİYORUM”

Yeşilliği her zaman dinlediğini belirten Halim Kenar, “Teşekkür ediyoruz, çok güzel çalıp söylüyorlar. Sesleri de güzel, muhteşem, Allah vergisi, mutluyuz. Her seferinde saatlerce burada dinliyorum. Dışarı çıkın. Bizim içimizde de biraz Trakyacılık var.”

Kaynak: ANKA / Hayat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu