Haber

Akşener: Üniversiteleri kapatıp depremzedeleri KYK yurtlarına yerleştirmek çok yanlış.

FINE Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Üniversitelerin kapatılması çok yanlış ve KYK yurtlarına ailelerin yani depremzedelerin yerleştirilmesi çok yanlış. Nedenini söyleyeyim, 6 kişilik bir aileyi götürüyorsunuz diyelim. 6 kişilik bir oda.Ailenin mahremiyeti ortadan kalkıyor.Ailenin kendi içindeki birliği kayboluyor.Bu büyüklükte bir odanın içinde “Anaları, babaları, çocukları sıkıştırınca olmuyor. Bu asla yapılmamalı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin meydana geldiği Osmaniye’de özel bir hastanede tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret etti. Depremzedelerle sohbet ederek sağlık durumları hakkında bilgi alan Akşener, çıkışta yaptığı açıklamada, deprem felaketinin el ele vererek atlatılacağını söyledi. Akşener, eksiklikleri görmeye ve giderilmesi için ilgili kurumlara iletmeye geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Muhalefet halkın avukatıdır, sesinizi duyar, iktidar işi yapar, işi yapar, hizmeti yapar, bilgilendirir. , bunun nasıl bir çaresi olabilir. Onun için ben bunları görüp her yeri geziyorum. Bunları görüp ilgili yerlere ulaştırmaya ve analiz yapmaya çalışıyorum. Deprem sabahı Ankara’dan yola çıkan arkadaşlarımız, Türkiye’nin depremden etkilenen vilayetinin her ilçesinde milletvekillerimiz ve gençlik kollarımız bulundu.Türkiye’nin birçok yerinde yaşayan kardeşlerimiz valiliklerin, kaymakamların yani resmi bölgelerdeki bilgisi dahilinde bizlere yardım gönderiyorlar. , size iletilmek üzere.Biz sadece nakliye işlemini yapıyoruz doğru yerlere ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.Türkiye’nin her yerinden gönüllüler arama kurtarma için bize geldi ve biz de devletimizin bilgisi dahilinde tekrar dağıttık. General Ali başkanlığında Demir Paşa’nın arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan istekli arkadaşlar geldi, siyasi parti üyeliğinden bahsetmiyorum, onları bu arama kurtarma çalışmalarına havale etmeye çalıştık.” Bunların her birini yaşadık, Allah sabır versin. Ancak benim basın mensuplarımız aracılığıyla iletmek istediğim bir şey var. Üniversitelerin kapatılıp oradaki ailelerin yani depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi. çok yanlış.Nedenini söyleyeyim;6 kişilik bir aileyi 6 kişilik odaya alırsınız diyelim.Aile mahremiyeti ortadan kalkar.Ailenin kendi içindeki bütünlüğü kaybolur.Anne,baba ve çocukları böyle bir odaya sıkıştırınca olmaz. Oda bu asla yapılmamalı Türkiye büyük devlet Türk milleti büyük millet Bu kardeşlerimizi evlerimizde boş evlerimizde otellerimizde misafir etmek mümkün Halkımız buna hazır. aynı zamanda devletimizin gücü bu otellere, boş evlere kira ödeyecek kadar büyük. Her vergi mükellefi olarak biz de buna hazırız” ‘285 BİN ÖĞRENCİNİN BAŞKA ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM GÖRMESİ İÇİN AÇILMASI GEREKİYOR’? Bir diğer konu da bu okulda okuyan 285 bin öğrenci var. bölgesi. Bu 285 bin öğrencinin başka üniversitelerde birebir bölümlerde eğitim görmesi gerektiğini söyleyen Akşener, “Pandemi ile yani uzaktan eğitimle 2 yıl geçti. Şimdi böyle giderse ben bir eski üniversite profesörü.okul bire bir öğrenme alanı değil.gençlerin başka türlü eğitim almalarını ve davranış kazanmalarını sağlıyor.öğretmenle birebir görüşmek başka şey kantinde oturup yemek almak Binadaki dersler başka.Buradaki yetkilileri uyarmak istiyorum.Lütfen bu işten vazgeçin.”

Akşener, “Osmaniye’de gece ısınma ihtiyacı var. Ancak Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep gibi şehirlerde gece ve gündüz ısınma ve barınma ihtiyacının çok acil çözülmesi gerekiyor. Kadınların tuvalet ihtiyacı var. Bebeklerin ve çocukların ilaca ihtiyacı var hepinizden tek tek rica ediyorum anne babasını kaybetmiş gördüğünüz çocuklara Allah rızası için sahip çıkın mutlaka devlete teslim edin ondan sonra amcadır amcadır. teyze geliri alıyor tabi ama DNA testi ile alınması lazım çünkü Kocaeli depremini ilk 10 gün anlayamadık çocuk çalındı ​​organları çalındı ​​yurt dışına gitti” dedi. satılmak üzere çalındı. Başka bir şey söyleyecek vaktim yok. Aslına bakarsan, sözümü çok ciddiye al. Buna dikkat edilmelidir” dedi.

imranli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu