Haber

Depremin vurduğu İskenderun’da depremin yaraları iyileşiyor

Yüzyılın felaketinde yaralar sarılmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde büyük yıkım meydana geldi ve 44 binden fazla can kaybı oldu.

23’üncü gününe giren afette, devletin tüm imkanlarının seferber edilmesiyle bazı kentlerde hayat normale dönmeye başladı.

Yurdun dört bir yanından deprem bölgesine akın eden vatandaşlar, düzenli olarak gerekli malzemeleri bölge halkına ulaştırıyor.

Sahada hummalı çalışmalar yürütülürken, çadır ve konteyner kent kurulumlarına da hız verildi.

60’a yakın çadırkent kuruldu

Depremin yerle bir olduğu şehirlerden biri de Hatay oldu.

İskenderun ilçesinde meydana gelen depremin ardından evlerini boşaltan çok sayıda kişi çadır kentlerde yeni bir hayata başlıyor.

İlçe genelinde 60’a yakın çadırkent kurulurken, Muradiye İlçesi’nde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kurulan çadırkentte yaşam başladı.

2 ev, dükkan ve araç enkazda kaldı

Aileleriyle birlikte burada yaşamaya başlayan vatandaşlar, depremin izlerini unutmaya çalışıyor.

Eşi, çocukları ve torunlarıyla birlikte çadırkentte yaşayan 65 yaşındaki Zehra Öduk, depremde 2 evi ve 1 dükkanının yıkıldığını, araçlarının enkazda kaldığını söyledi.

“Askerler gelip bizi kucakladı”

Deprem öncesi ekonomik durumunun yeterli olduğunu anlatan Öduk, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi bir çadırda yaşıyorum. 3 oğlum var, hepsi hayatta kaldı. Evlerinden çıktıktan sonra bina yıkıldı. Çok şükür baktım askerler gelip bizi kucakladılar. Kimimiz terliksiz koştuk, arabalara ceketsiz indik. Askerler ayakkabılarımı giydi.

“Pek çok insanımız kayıp, ruhumuz gitti”

Fatma Öz, eşi ve oğlunun kendisini ağır hasarlı evlerinden zorla çıkardıklarını da ifade etti.

Öz, depremin ardından bir süre araçta kaldıklarını söyledi. Allah’a tekrar şükretmemiz gerekiyor. Birçok insanımız hayatını kaybetti, canımız gitti. Ama çok şükür bize bir şey olmadı.”ifadeleri kullandı.

“Elektrik bağlantıları yapılıyor”

Çadırkentin koordinasyonundan sorumlu olan Reşit Mercan, çadırkentin kurulum çalışmalarına 1 hafta önce başlandığını söyledi.

Mercan, bölgede BM’den getirilen 132 çadır ile 6 özel çadırın bulunduğunu söyledi. Toplam 138 çadır bulunmaktadır. Tuvaletleri yerleştirdik. Sağanak geldi ve ilişki bitecek. Elektrik bağlantıları yapılır. İnşallah bir hafta içinde burada hiç karamsarlık yaşamayız.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu