Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uğur Mumcu’yu anarak adalet istedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu katledilmesinin 31’inci yılında andı. Özel, paylaştığı videoda Mumcu hakkında; “Uğur Mumcu 31 yıldır yanan bir mumdur, karanlığa karşı yanan bir mumdur. 31 yıldır bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkması bekleniyordu. Ama birileri ‘Eğer biz çekersek’ diyor. tuğla, tüm duvar çökecek ve hepimiz onun altında kalacağız.’ “Bu tabir derin devleti koruyan ve kollayan bir tabirdir. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi onun altına girecek, o günden sonra bu ülke rahat edecek. Dürüst, dürüst, Atatürkçü insanlar bu ülkede ezilmeden rahat edemezler” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu akşam X hesabından paylaştığı video açıklamasında gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu katledilmesinin 31’inci yılında anarak, “O tuğla çekilecek… O duvar yıkılacak…” notuyla anıldı. .

Mumcu’nun 1986 yılında katıldığı bir toplantıdaki konuşması ve Özel’in Mumcu ile ilgili sözleri, Mumcu’nun evinin önündeki anma töreninden görüntülere yer verdi.

Mumcu, videodaki konuşmasında, “İnsanlar neden cezaevine giriyor? Neden acı çekiyorlar? Ziverbey Konakları’ndan ve Otağ-ı Hümayun denilen işkence karargâhından neden geçiyorlar? Neden? Bunun bir nedeni var. Daha iyisi” dedi. dünya, daha iyi demokrasi, daha iyi sosyal adalet, ekmek.” ve özgürlük için”.

Özel, Mumcu hakkında şunları söyledi: “Uğur Mumcu 31 yıldır yanan bir mumdur, karanlığa karşı yanan bir mumdur. 31 yıldır bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkması bekleniyordu. Ama biri diyor ki; Bir tuğla çekersek tüm duvar çöker ve hepimiz onun altında kalırız.’ “Bu açıklama derin devleti koruyan ve destekleyen bir açıklamadır. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi onun altına girecek, o günden sonra bu ülke rahat edecek. Dürüst, dürüst, Atatürkçü insanlar bunların altına düşmedikçe bu ülkede rahat olamazlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu