Haber

Büyükçekmece Engelli Huzurevinde Şiddet Skandalı

BÜYÜKÇEKMECE’de engelli huzurevinde çalışanın hastaya şiddet uyguladığı görüntüler yansımalara neden oldu. Görüntüler üzerine İstanbul Valiliği’nin başlattığı soruşturmanın ardından huzurevi kapatılırken, hastaya şiddet uygulayan zanlı Nuri C. ile o anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Melek P. gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada yayılan ve yansımalara neden olan görüntülerde huzurevi çalışanı Nuri C.’nin bakıma muhtaç bir hastaya şiddet uyguladığı görülüyor. Diğer çalışan Melek P. ise o anları cep telefonu kamerasıyla kaydederken güldüğü görülüyor.

İstanbul Valiliği görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Huzurevi soruşturma kapsamında kapatılırken, zanlılar gözaltına alındı. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece İlçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelliler Huzurevinde çekildiği tespit edilen görüntüler hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında olayın meydana geldiği engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup, engellilerin çevredeki uygun bakımevlerine yerleştirilmesine karar verilmiştir. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir.” Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu