Ekonomi

Bitcoin hırsızlığı Microsoft Store’daki sahte Ledger Live uygulamasıyla bağlantılı

Yakın zamanda gerçekleşen bir gelişmede, Microsoft (NASDAQ: MSFT)’in uygulama mağazasındaki sahte “Ledger Live Web3” uygulamasının değeri yaklaşık 600.000 dolar Bitcoin’in hırsızlığa yol açtı. 24 Ekim civarında başlayan ve 2 Kasım’dan bu yana artan dolandırıcılık, kullanıcıları çevrimdışı kripto depolama için yasal Ledger Live yazılımı kullandıklarına inandırdı.

Kripto analisti ZachXBT dolandırıcılığı keşfetti ve dolandırıcının 38 işlem aracılığıyla belirli bir cüzdanda yaklaşık 16,8 BTC biriktirdiğini buldu. Bunun 81.200 dolarlık transfer de dahil olmak üzere 115.200 dolarlık kısmı zaten taşındı.

Sahte uygulama, Microsoft’un mağazasında 19 Ekim gibi erken bir tarihte tespit edildi. Kullanıcılar, kayıplarını ZachXBT’ye bildirdi. ZachXBT, o zamandan beri Microsoft’u, platformunda sahte uygulamaya izin verdiği için sorumlulukla suçladı.

Bu, sahte Ledger Live uygulamalarını içeren bu tür dolandırıcılıkların ilk örneği değil. Ancak Ledger, bu özel olayla ilgili yorum yapmamıştı ancak daha önce sahte uygulamalar hakkında uyarılarda bulunmuş ve kullanıcılara yalnızca resmi sitesinden indirme yapmalarını tavsiye etmişti.

Cointelegraph’ın yorum almak için iletişime geçme girişimlerine rağmen Microsoft bu iddialara henüz yanıt vermedi.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu