Haber

Akşener, Ali Yeşildağ’ın iddiaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: Bana doğru olmadığını söyleyin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski koruması Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ’ın yayınlanan videoda ortaya attığı iddialar sosyal medyada tartışma yarattı.

“BU İDDİALARIN DOĞRU OLMADIĞINI AÇIKLARSANIZ”

Manisa’daki mitingde konuya değinen YETERLİ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bizi mezara gömeceğinize milletimize böyle bir iddianın doğru olmadığını söyleyin” dedi.

YEŞİLDAĞ AİLESİNDEN “YALAN VE İFTİRA” AÇIKLAMASI

Ali Yeşildağ’ın iddialarına ilişkin Yeşildağ Ailesi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada; 5 Mayıs’ta FETÖ firari Cevheri İtimat’ın YouTube ve Twitter’da yasa dışı, böbürlenen ve iftira niteliğinde bir yayın yaptığı sosyal medya platformlarında belirtilmişti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 14 Mayıs’ta seçime gittiği hatırlatılan açıklamada, “Bu süreçte terör örgütleri tarafından seçimleri etkilemek amacıyla çeşitli açıklama ve videoların paylaşıldığı kamuoyunun malumudur.”

“FETÖ BU VİDEO İLE ALDIĞI YARDIMIN KARŞISINI ÖDEMEYE ÇALIŞIYOR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu yayınların tamamının suçlu ve suçlu olarak nitelendirilecek kişiler seçilerek yapıldığı bilinmektedir. Ali Yeşildağ, Yeşildağ ailesinin bir üyesi olmasına rağmen ailemizle hiçbir organik bağı yoktur ve ‘silahla yağma’, ‘yağma’, ‘kasten adam öldürme’, ‘kasten adam öldürme’, ‘iftira’ suçlarından aranıyor ve yakalanmadığı biliniyor. “Örgütünden yardım alarak kurtulur ve diyetinin bedelini bu görüntüyle ödemeye çalışır. Yıllardır ailemizin bazı fertlerine karşı beslediği kin ve öfke, ailemizin onur ve haysiyetini zedeleyen yaşam tarzı nedeniyle bağları kopartması, onu terör örgütlerinin maşası haline getirmiştir.”

“GEREKLİ HUKUK SİSTEMLERİNE BAŞVURACAĞIZ”

Açıklamada, yurt dışında kaçak FETÖ mensubu Cevheri Güven’in sosyal medyada Türkiye ve kamuoyunun da yakından tanıdığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında iftira niteliğinde yayınlar yaptığı belirtildi. “Bu örgüt üyesi ile baş başa kalan Ali Yeşildağ’ın hareket üslubu ile tamamen saçmalık ve iftiradan oluşan görüntülerinin kamuoyunda algı oluşturma amacı taşıdığı anlaşılmaktadır. Yayınlanan bu görsel, Yine FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olduğu bilinen Erk Acarer ve daha birçok FETÖ terör örgütünün ilgili hesaplardan peş peşe yayınlanması bunun açık bir göstergesidir. FETÖ terör örgütü menşeili, Türkiye Cumhuriyeti siyasetine ve seçimlerine yön vermeye yönelik iftira ve iftiraların seçim arifesinde, ailemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili olarak yayınlanmasından dolayı derin acı duymaktayız. yayın ve yayınlarla ilgili tüm yasal haklarımızı gizli tutacağımızı ve gerekli yasal sistemlere başvuracağımızı kamuoyuna bildiririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu