Sağlık

Sıcak ‘gül hastalığına’ dikkat!

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Duysun Herkes / BURSA (İGFA) –Gül hastalığı, yüz bölgesinde kızarıklık ve kırmızı sivilcelere neden olan bir cilt rahatsızlığıdır.

İleri evrelerde göğüs ve sırt bölgesine de yayılabilir. Gül hastalığı özellikle açık tenli kişilerde görülen bir cilt hastalığı olarak da bilinmektedir. Peki yaz sıcağı bu hastalığı tetikliyor mu?

Duysun mikrofonlarına gül hastalığı hakkında bilgi veren Uzman Dermatolog Mediha Yılmaz, gül hastalığını en çok tetikleyen faktörün güneş olduğuna dikkat çekti. Bir diğer tetikleyici faktör ise diyette çok sıcak ve baharatlı tüketilmesidir. Gül hastalığında öncelikle yanaklarda süreksiz bir kızarıklık oluşur fakat hastalık ilerledikçe bu kızarıklık tüm yüze yayılır ve kalıcı hale gelir. Gül hastalığında bu tedaviyi kullanırsanız bu hastalık geçer diyemeyiz. Alevlenmeleri önlemek için önlemler azami dikkatle alınmalıdır” dedi.

Gül hastalığında tedavinin çok değerli olduğuna işaret eden Yılmaz, bu hastalık tedavi edilmezse evrelerin ilerleyeceğini ve bazen kalıcı ödem ve kalıcı kızarıklık oluşabileceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu