Haber

Seçim tarihi ile ilgili en net açıklama İbrahim Kalın’dan geldi: 14 Mayıs gibi görünüyor.

Kahramanmaraş’ta binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne zaman yapılacağı tartışılmaya başlandı. Muhalefet partileri seçimlerin ertelenmemesi gerektiğini savunurken, iktidar kanadı ülkenin büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu ve bunu tartışmanın doğru olmadığını söyledi.

“14 MAYIS’TA OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Seçimin tarihi merak konusu olurken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan dikkat çekici bir açıklama geldi. CNN International’dan Becky Anderson’ın programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmazsa, trend seçimin zamanında yapılması yönünde. Şu an öyle görünüyor. 14 Mayıs’ta olacak.” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ OLMADIĞI İÇİN SEÇİM ERTELENEMEZ”

AK Parti’nin kurucularından Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Bülent Arınç, devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya odaklanması için seçimlerin bir an önce ertelenmesi gerektiğini söyledi. Arınç’ın açıklaması tartışma yaratırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Savaş olmadığı için seçim ertelenemez.”

“SON OYUN ARTIK RAFA DÖNDÜ”

Üst düzey bir hükümet yetkilisi ise İngiltere merkezli Reuters haber ajansına, seçimin 18 Haziran’da yapılması görüşünün ağırlık kazandığını belirterek, “Kasım ayına ertelenmesi ve ertelenmesi konusu artık rafa kaldırıldı” dedi. söz konusu.

14 MAYIS SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Ayrıca Bloomberg ajansı daha önce Erdoğan’ın seçim takvimi planına sadık kalmak istediğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta seçim takvimiyle ilgili kurmaylarıyla görüştüğünü yazan Bloombeg, bu görüşmeler sonucunda 14 Mayıs tarihinin öne çıktığını ancak 18 Haziran tarihinin masada tutulduğunu belirtti.

haberkure.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu