Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den seçim değerlendirmesi!

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, dün ulusal ve uluslararası seçimler ekseninde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin Türk siyaseti ve demokrasisi açısından tarihi bir nitelik taşıdığını belirtti.

Bu bağlamda Bahçeli, Türk milletinin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğine, asılsız iddiaları, ahlaksız imaları ve mesnetsiz suçlamaları boş bıraktığına işaret ederek, milletin iradesine sahip çıktığının altını çizdi.

Elbette aziz milletimiz kesin kararını vermiştir.

Seçimlerin şeffaf, dürüst ve yasal çerçevede yapıldığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin ileri ve yüksek demokrasi standartlarına ulaştığı, tarafsız tüm insanlarla ittifak yaptığı bir gerçek olarak ortaya çıkmıştır. Seçimlere katılım takdire şayan bir düzeyde olmuştur. Türk milleti iradesini ve özlemini yansıtmıştır. yeni asır için sandığa.Bütün siyasi partiler ve ittifaklar milletin tecelli eden iradesine saygı duyar.Tabii ki aziz milletimiz tartışılmaz kararını vermiştir.

Sandık sonuçlarına olan bağlılığımız, demokrasinin onuruna bağlılığımız tartışılmaz.

Seçim sonuçlarını şüpheye düşürmek, ortalığı karıştırmak, siyasi ortalığı karıştırmak isteyenlerin şevki mahvoldu. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri, tüm seçim çevrelerinde yaşanan birkaç üzücü olay dışında huzur ve güven içinde gerçekleştirildi. Bu bağlamda süreksiz sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde istenilen çoğunluğun sağlanamadığını hatırlatan Bahçeli, ikinci tur seçimin 28 Mayıs’ta yapılmasına karar verildiğini hatırlatarak, “MHP elbette bu karara bağlı olduğu gibi saygılıdır. Biz sandığa bağlıyız. sandık sonuçları ve demokrasinin onuruna bağlılığımız tartışılmaz.” ifadeleri kullandı.

“Türk milliyetçiliğinin adresi MHP’dir”

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türk milletinin istikrara, bağımsızlığa ve istikbale sahip çıkacağına işaret eden Bahçeli, beklenti ve inançlarının bu olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çoğunluğu dikkate alındığında, Türkiye’nin siyasi çekişme girdabına düşmemesi için 13’üncü cumhurbaşkanının taraftar olarak seçilmesinin bir ölüm kalım meselesi olduğunu belirterek, kriz.

14 Mayıs’ta iş ve hizmet poliçesini kazandı.

“Üstelik Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğası bunu gerektiriyor. MHP Türkiye genelinde çok önemli bir başarıya imza attı, hain, naif ve düşmanca kuşatma kırıldı. Bize yönelik algı operasyonları boşa çıktı. Bütün oyunlar yenildi. egemenliğin sahibi aziz milletimiz tarafından şımartılmıştır.

Cumhur İttifakı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekil sayısı ve siyasi destek bakımından üstünlüğünü ispatlamıştır. 14 Mayıs’ta Türkiye kazandı. 14 Mayıs’ta iş ve hizmet siyasetinde kazandı. Devleti ve milletiyle birlikte ve her şeyden önce Türkiye’nin iradesi milletimizin tasvibini almıştır. Unutulmamalıdır ki Türk milliyetçiliğinin, milli kucaklaşmanın ve kardeşliğin adresi MHP’dir. Döngüsel oy akışını kimse yanlış anlamasın ve kendine güç verme yanılgısına düşmemeli.”

“Kamu araştırma şirketleri perişan oldu”

Bahçeli, Türk milletinin 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine güçlü ve göz alıcı bir destek vererek milli birlik ve beraberlik ruhunu daha da pekiştirdiğini vurguladı.

Türkiye’yi hedef alan alçakça senaryoların, karanlık kampanyaların, kirli ve kin dolu propagandaların buruşturularak çöpe atıldığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“14 Mayıs seçimlerinde kamuoyu araştırma şirketleri perişan olmakla kalmamış, ne kadar sorumsuz ve ne kadar gösterişsiz olduklarını bir kez daha ortaya koymuş ve açıklığa kavuşturmuştur. MHP’nin adeta yere çakıldığını, eşiğin altına düştüğünü iddia edenler siyasi bir darbe yaşamıştır. düzen anketleriyle bu dolandırıcılığa ahlaksızca hizmet etti.Hain bir projeye kulluk ettiklerini kanıtlayan kamuoyu araştırma şirketleri iflas bayrağını çektiler.

Her türlü saçmalığa ve spekülasyona başvuranlar…

Oyların sayım süreci devam ederken, öndeyiz, kazanıyoruz açıklamalarını yapanların çaresizliği ve maksatlı açıklamaları kimsenin dikkatinden kaçmadı. Sonunda demokrasi karşıtlarının maskesi düştü. Yenilginin yarattığı telaşta milli iradeye kayıtsızlık ve saygısızlık hali sergileyenlerin kimliği ortadadır. Milletimizin seçimine karşı bu rezalete düşenlerin gösterdiği karşı konulmaz isyan hastalık ve düşmanlık boyutuna ulaşmıştır. Her türlü saçmalığa ve spekülasyona başvuranlar tam anlamıyla demokrasinin zıttı haline geldiler. Bölücü terör örgütü ile amaç, eylem ve maksat birliktelikleri çok şükür başarısız oldu.”

“Türk milleti kaderine ve varlığına sahip çıkmıştır”

Emperyalizmin dayatmalarının, baskılarının ve telkinlerinin milli iradeyi çarpıtmadığına işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“2023 yılının dünyadaki en önemli seçimi Türkiye’de yapıldı, Türk milleti, tuzakları, iftiraları, ithamları, kriz ve kaos yazarlarını ayaklar altına alarak geleceğe sahip çıkma iradesini göstermiştir. Türk milleti kaderine ve varlığına sahip çıkmıştır. .kardeşlik yasasına gölge düşürmedi.

Türkiye’yi daha da büyütmek ve geliştirmek için çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.

Türk ve Türk Asrının kapısı ardına kadar açılmıştır. 14 Mayıs’ta demokrasinin zaferiyle Cumhuriyet’in yeni yüzyılı güvence altına alındı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı, cumhuriyetin olağanüstü başarılarıyla taçlandırılacaktır. 28 Mayıs itibariyle Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılının güvenli ve milli bir duruşa emanet edilmesi temennimiz ve temennimizdir. Bundan sonra da Türkiye’yi daha da büyütme ve geliştirme mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Milletimizin arasına etnik ve mezhepsel fitne çıkarmak için fırsat kollayanlar hak ettikleri cevabı aldılar.

Hedefimiz olan lider ülke Türkiye mutlaka gerçekleşecektir. Hiçbir vatandaşımız dışlanmayacak, mağdur edilmeyecek, üzülmeyecek. ‘Birlikte Türkiye’yiz’ inancı ve iradesi yeni yüzyılın mimarı olacaktır. Bozgunda fetih hayali kuranlar, elbette hüsranla birlikte bir daha geri dönmemek üzere siyasete veda edeceklerdir. Milletimizin orta yerine etnik ve mezhep fitnesi ekmek için fırsat kollayanlar, Genel Seçimlerde hak ettikleri cevabı almışlar, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci tipinde de aynısını göreceklerdir. Cumhurbaşkanı adayımız ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Allah’ın izniyle yüksek karakterli vatan arayışlarını sürdürecektir.”

“85 milyon Türk vatandaşı galip gelecek”

Cumhur İttifakı’nın önümüzdeki 5 yılın ve Cumhuriyet’in yeni yüzyılının güvencesiyle siyasi bir güç olacağına işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu: Zalimlere taşeronluk yapanların, terör örgütlerine ortak olanların mutlaka kaybedeceğine, ancak 85 milyon Türk vatandaşının galip geleceğine inanıyor ve bunu samimiyetle ifade ediyorum.”değerlendirmesini yaptı.

Egemen Türk milletine şükranlarını ileten Bahçeli, tüm vatandaşlara MHP ve Cumhur İttifakı’na verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve seçilen milletvekillerini tebrik eden Bahçeli, şunları söyledi: “28 Mayıs’taki ‘Hepimiz Türkiye’yiz’ iradesinin istikrarımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Allah utandırmasın. Gayret bizden, tevfik Allah’tan.”sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu