Haber

Konak Belediye Başkanı Yağhaneler’deki eski Jandarma karakolunun boşaltılması çağrısında bulundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 15 milyon liralık belediyenin kamulaştırılmasının ardından projesi Konak halkına hizmet etmeye hazır olan Yağhaneler’deki eski İl Jandarma Komutanlığı arsasının da belediyeye tahsis edilmesi çağrısında bulundu. Batur, “Göreve gelir gelmez Yağhaneler’deki eski jandarma bölgesinin kamulaştırmasını tamamladık. Jandarmanın tesisleri boşaltılarak o alanın bize teslim edilmesi gerekiyordu. Başlangıçta serbest bırakılacakları söylendi. Geçen yıl eylül ayında haziran ayında serbest bırakılacakları söyleniyordu, geçen yıl mayıs ayında serbest bırakılacakları söyleniyordu. Bu süreçte komutanlar değişti. “İkinci ve üçüncü komutanlar geldi ama biz hala salıvermedik.” tahsisi aldı. O bölgenin hem pazar yerine hem de sosyal ve kültürel tesise ihtiyacı var. Projelerimiz hazır. Bir an önce yapılabilmesi için bu bölgenin boşaltılması gerekiyor” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaklaşık 15 milyon lira kamulaştırma bedeliyle satın alınan Yağhaneler’deki eski Jandarma arazisiyle ilgili değerlendirmede, bölgenin bir an önce boşaltılması çağrısında bulundu. Pazar yeri ve sosyal ve kültürel tesis olarak değerlendirilecek alanın tahsisini uzun süredir beklediklerini belirten Batur, “Jandarma teşkilatının boşaltılıp o alanın devredilmesi gerekiyor. Talebimizin üzerinden neredeyse üç yıl geçti, bu dönemde komutanlar değişti, üçüncü jandarma komutanı İzmir’e geldi “Ama ne yazık ki buranın tahliyesinde sıkıntı yaşıyoruz. Bu artık kanayan bir yaraya dönüştü. 15 milyon lira kamulaştırma ödedik, bölgenin pazar yeri ve kültür merkezi ihtiyacını karşılayacak projemiz hazır, bekliyor” dedi.

“BU ALANIN EN KISA ZAMANDA BOŞALTILMASI GEREKİYOR”

Yağhaneler’deki eski jandarma arazisinin kamulaştırılmasından bu yana yaşanan süreci aktaran Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve gelir gelmez Yağhaneler’deki eski jandarma bölgesinin kamulaştırmasını tamamladık. Jandarmanın tesisleri boşaltılarak o alanın bize teslim edilmesi gerekiyordu. Bu bölgede Jandarma Komutanlığına bağlı bir tesis var. 15 milyona yakın kamulaştırma bedeliyle aldık. Burada sadece Karabağlar İlçe Jandarma Komutanlığı’na hizmet veriyor. Geriye bir çalışma grubu kaldı. En son Eylül ayı başında serbest bırakılacakları söylenmişti, geçen yıl deniyordu. Haziran ayında çıkacakmış, bir önceki yıl mayıs ayında çıkacakları söylenmişti, projelerimiz hazır, bir an önce yapılabilmesi için bu alanın boşaltılması gerekiyor, projenin başlangıcını söylediler. Eylül, Ekim ayına geldik, en azından “Yılbaşına kadar oradan taşınmayı bitirseler bile bizim için değerli olur. Bir an önce bitirmeleri lazım ki biz de orada çalışmalara başlayabilelim.”

“PROJEMİZ HAZIR BEKLİYORUZ”

Batur, bölgede hem pazar yeri hem de kültür merkezi ihtiyacını karşılayacak projenin hazır olduğunu, bu nedenle alanın boşaltılmasının bölge halkı için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bir kez daha duyurmak istiyorum. Askeri birlik bir an önce ayrılırsa çalışmalarımıza orada başlayacağız. Çünkü o bölgede hem pazar yeri hem de kültür merkezi projemiz var. Özellikle kapalı pazar yeri çok değerli. Öncelikle kapalı pazar yerinin ihtiyacını karşılayacak. İkinci olarak Eşrefpaşa’daki çarşıyı buraya taşıyacağız ve oradaki Roma Antik Yolu (İpek Yolu) ve tarihi değerlerin ortaya çıkarılması için çalışma başlatılabilecek. Aynı zamanda trafik sıkışıklığı da ortadan kalkacak” diye konuştu. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu