Haber

Kızılay’ın afet bölgelerindeki yardım çalışmaları sürüyor

Depremin ilk günlerinden itibaren sahada çalışmalarını sürdüren Kızılay, depremzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor.

Beslenme hizmetini farklı noktalarda konumlanan aşevleri, seyyar mutfaklar ve yemek araçlarıyla yürüten Kızılay, afet beslenme platformuna üye kurum ve STK’larla birlikte günde 3 milyondan fazla kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın kendisine verdiği uyum görevi nedeniyle oluşmuştur. Kızılay, 2 bine yakın profesyonel çalışanı ve 4 bini aşkın gönüllüsü ile sarsıntı bölgelerinde yaraları sarmaya çalışıyor.

Bölgedeki afetin 16. gününde Kızılay koordinasyonunda Afet Besleme Kümelenmesinde yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte; 5 adet aşevi, 86 adet yemek aracı, 375 adet portatif mutfak, 41 adet portatif fırın, 22 adet sahra mutfağı ile hizmet vermektedir.

Yaklaşık 55 milyon kişiye beslenme desteği

Kızılay, afetin ilk gününden itibaren afet bölgesindeki aşevleri ve portatif beslenme araçlarından günde 3 öğün olmak üzere toplam 54 milyon 974 bin 477 kişiye gıda desteği sağladı.

Binlerce çalışanı ve gönüllüsü ile afet bölgesinde bine yakın noktada hizmet veren Kızılay, depremin 16’ncı günü itibarıyla kendisine bildirilen ve deprem nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen tüm bölgelere yardım malzemesi ulaştırdı. enkaz.

Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, yemek kutusu, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, katı gıda maddeleri ve giyim yardımları taşıyor.

Mobil sağlık araçları hizmet veriyor

Kızılay, afet sonrası kan temini ile başladığı sağlık desteğini bölgeye gönderdiği portatif sağlık araçlarıyla sürdürüyor.

Özellikle kırsal kesimlerde depremzedelere birinci basamak sağlık hizmeti almaları için gönderilen taşınabilir sağlık araçları, afet bölgelerinde binlerce depremzedeye ulaştı. Araçlarda 2 doktor, 1 hemşire ve 1 psikolog bulunmaktadır.

Araçlarda muayene, kan tahlili, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi de yapılabilmektedir. Ana hizmet alanı olan beslenme desteğinin yanı sıra diğer alanlarda da afetzedelere destek olmaya çalışan Kızılay, başta çocuklar olmak üzere afetzedeler için başlattığı manevi ilk yardım hizmetini artırıyor.

Kızılay, psikologlar, psikolojik danışma ve rehberlik uzmanları ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiplerle deprem bölgesinde afet travmasının etkilerini azaltmak için sahada çalışan 5 bine yakın gönüllünün ortasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu