Haber

Kavgada kullandıkları sandalye nedeniyle cezaevine ‘yağma’ talebi

Adil K. (23) ve Bünyamin A.’ (23) hakkında açılan davada savcı mütalaasını verdi. Savcı sanıklardan Bünyamin A.’nın ‘gece birden fazla kişiyle silahlı yağma’ ve ‘yağma’ suçlarından Adil K.’nin ‘birden fazla kişiyle gece silahlı yağma’ suçundan 13 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. kişiye 10 yıl hapis cezası .

Olay, geçen yıl 11 Ekim gecesi Yeşildere Caddesi ile Konak Tüneli’nin kesiştiği noktada meydana geldi. Adil K. ve Bünyamin A., Uğur A.’dan sigara istedi. Uğur A.’nın olumsuz yanıt vermesi üzerine önce tartışma, ardından kavga çıktı. Kavgada Adil K. ve Bünyamin A., Uğur A.’nın otomobilinde bulunan sandalyeyi ele geçirerek kavgada kullandı. Olay yerinden kaçan Uğur A.’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından İzmir Adliyesi’nde Adil K. ‘mala zarar verme’den 10 yıl, Bünyamin A. ‘gece birden fazla kişiyle birlikte silahlı yağma’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 15. Ağır Ceza Mahkemesi. İzmir 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmalarında ifadeleri alınan sanıklar Adil K. ve Bünyamin A., duruşmanın ardından kürsüye çıkmadı. olayı, olay mahalline yakın bir yere bırakmışlar ve akıbetini bilmiyorlardı. Yağma suçunu işlemediklerini söyledi. Sanıklardan Adil K. da, “Burada esas mağdurun biz olduğumuzu düşünüyoruz. Tornavida ile bize saldırdı” dedi. Davanın geçen hafta görülen ikinci duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar için ‘gece birden fazla kişiyle silahlı yağma’ suçundan hapis cezası istedi. . Savcı, Bünyamin A.’nın da ‘mala zarar verme’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Olay yerinde iki sanık arasında kovalamaca ve arbede çıktığı ve olay sırasında Uğur A. ile bir kişinin sandalye tuttuğu görüldü.

Adil K.’nin avukatı Ahmet Deha İmal, kamera görüntülerine dayanarak sandalyenin akıbeti hakkında bir şey söylenemeyeceğini belirterek, “Bu konuda bilgimiz yok. Olaydan sonra sandalyeye ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak bu sandalyenin müvekkilim tarafından meşru müdafaa kapsamında kullanıldığı anlaşılmaktadır bu sebeple sandalyeye alınma sebebinin zaruret kapsamında değerlendirilmesini ve müvekkilimin mağdur edilmemesini bekliyorum. cezalandırıldı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu