Teknoloji

Google ve Meta’dan ayrılanların nereye gittiği belli oldu

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’nin bir yapay zeka sohbet botu oluşturma çabalarında düzinelerce eski Google ve Meta çalışanını işe aldığı ortaya çıktı.

LeadGenius ve Punks & Pinstripes’tan alınan veriler, şirketin 200’den fazla çalışanından bazılarının Google’ın ana şirketi Alphabet ve AI araştırma laboratuvarı DeepMind’den geldiğini gösteriyor. Verilere göre, OpenAI şu anda yaklaşık 59 eski Google çalışanına ve yaklaşık 34 eski Meta çalışanına ev sahipliği yapıyor. Verilere göre, aynı zamanda birkaç eski Apple ve Amazon çalışanını da içeriyor.

Fortune 500 yöneticilerinden oluşan bir ağ olan Punks & Pinstripes’ın CEO’su Greg LarkinInsider ile yapılan bir röportajda, bu veriler “büyük teknoloji şirketleri için bir satış”. uyanma çağrısıolması gerektiğini söyledi.

Larkin, ” En azından OpenAI, Big Tech’in çalışanlara, özellikle Google’a yaptığı yatırımı optimize etmediğinin bir işareti.dedi ve devam etti: “ Pek çok yapay zeka yeteneği, Alphabet X gibi inovasyon laboratuvarlarında ikincil ürünler üzerinde çalışıyor. Birçoğu için bu, çalışmalarının şirketin temel ürünleri veya kazançları üzerinde nadiren anlamlı bir etkiye sahip olduğunu gördükleri anlamına geliyor.

OpenAI’nin liderlik ekibi, tümü rakip AI departmanlarına sahip şirketler olan birkaç eski Google, Meta ve Apple çalışanı da dahil olmak üzere ağırlıklı olarak eski Big Tech çalışanlarından oluşuyor. Ayrıca Tesla’nın eski Autopilot lideri Andrej Karpathy de kısa bir süre önce şirkete katıldı.

OpenAI’nin diğer teknoloji devlerinden işe aldığı çalışan sayısı

OpenAI, 2015 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu. Eski LinkedIn CEO’su reid hoffman, Elon MuskVe Peter ThielYapay zeka da dahil olmak üzere teknoloji dalının liderlerinden birkaçı” tüm insanlığın en büyük yararına.geliştirmek için tasarlanan girişime 1 milyar dolar taahhüt etti.

The Information daha önce, OpenAI’nin Kasım lansmanından önceki aylarda ChatGPT’de “önemli” işler yapmak için birkaç Google çalışanını işe aldığını bildirdi. O zamandan beri ChatGPT, makale yazmaktan kod yazmaya kadar her şeyi yapma becerisi nedeniyle milyonlarca kullanıcıyı bir araya getirdi.

OpenAI ile Microsoft ile iş ortaklığı bulunan Google arasında şu anda bir yapay zeka çalışması yürütülüyor. Bu ayın başlarında, OpenAI CEO’su Sam Altman, “ uykulu arama tekeliAdını koyduğu Google’a ince bir gönderme yaptı.

agli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu