Ekonomi

EVSİD Başkanı Özger: Döviz kuru yüzde 7-10 artarsa ​​ihracatçı rahatlar

CEMRE IŞIK KARACA

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Birliği (EVSİD) Lideri Talha Özger, 2023’ün ilk iki çeyreğinde kurda artış beklediklerini söyledi.

Ev ve mutfak eşyaları segmentinin 2023 hedeflerini açıkladığı toplantıda Bloomberg HT’ye konuşan Özger, “Bu yılın ilk ve ikinci çeyreğinde kur biraz daha yükselecek ve bu artış bizim için daha yeterli olacaktır. İlerleyen dönemlerde kurda bir artış olursa artan maliyetler ve personel maaşlarındaki artışları ihracata yansıtabiliriz. Mevcut artı tarafımız, hammadde fiyatlarının istikrarlı olması. İhracat çarklarının dönmesi için ihracat pazarlarımızda çok büyük fiyat artışları yapmadık. Müşterilerimizi kaybetmemek adına fiyat artışı yapmadık. Döviz kuru yüzde 7-10 artarsa ​​bizim için rahatlatıcı bir durum olur” dedi.

“İlk çeyrekte fiyatlarda yüzde 10-15 artış olacak”

2023 yılının ilk çeyreğinde konut eşyası alanında fiyatlarda artış olacağını belirten Özger, şöyle devam etti: 2022 yılında fiyatlarımızı kademeli olarak artırdık. Hammadde fiyatları üçe katlandığında bile birden bire fiyat artışı yapmadık. Bu yıl da aynısı olacak. Süre olarak ilk çeyrekte yüzde 10-15 artış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu