Haber

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı mı, nereye bakılacak, sonuç sorgulama ekranı!

Binlerce öğrencinin girdiği Dikey Geçiş Sınavı’nın yerleştirme ve seçme işlemleri tamamlandıktan sonra sonuçların ve yerleştirmenin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. ÖSYM’den mesaj Son dakika Habere göre DGS 2023 sonuçları açıklandı. ÖSYM, kullanıcılar tarafından DGS tercih tarihi ve yerleştirme sonuçları araştırılırken bir duyuru yapıldı. Peki DGS 2023’te ek seçenek var mı? DGS sonuçları açıklandı mı, nereye bakılacak, sonuç sorgulama ekranı! Detaylar burada…

DGS 2023’E EK YERLEŞTİRME VAR MI?

DGS yerleştirme sonuçlarına göre yerleştirme sonucunda tercih yapmayan veya kayıt başvurusunda bulunmadığı halde boş kalan kontenjanlara, Yükseköğretim Kurulu kararıyla ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. yerleştirildiler. Adaylar, 2023-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanlarını ve tercih işlemlerinin tarihlerini ÖSYM web sitesinden öğrenebilecekler. Ancak 2023-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların ek yerleştirmede tercih yapma hakkı bulunmamaktadır. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2023-DGS almış olmak ve 2023-DGS merkezi yerleştirme ile herhangi bir programa yerleştirilmemiş olmak gerekmektedir.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM Başkanlığı resmi Twitter Hesabından yapılan açıklamaya göre 2023-DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. Tercihler aday tarafından bireysel olarak internet üzerinden, TC Kimlik Numarası ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Merkezimize posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercihler işleme alınmayacaktır. Öte yandan ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacak.

Alakalı haberler

DGS 2023 SONUÇLARI VE SORGULAMA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. ÖSYM, duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

“29 Ağustos – 05 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında tercihleri ​​alınan adaylar 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) yerleştirme tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarına ilişkin 11 Eylül 2023 10:15’ten itibarenÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.trTC kimlik numaraları ve aday şifreleri kullanılarak erişim sağlanabilmektedir.

Bir yükseköğretim programında başarılı olan adayların kayıt işlemleri 14-20 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında ilgili üniversite tarafından gerçekleştirilecektir.

Elektronik ortamda kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu’nun e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasına tıklayabilirler. https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayitadres 1 aracılığıyla 4-18 Eylül 2023tarihlerin ortasında (18 Eylül 2023 saat 23.59’a kadar) Elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir. Elektronik ortamda kayıt yaptıran adayların ders kayıt sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için ekranda e-kayıt işleminin başarıyla tamamlandığını belirten mesajı görmesi gerekmektedir.

“Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin internet sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmeleri gerekmektedir.”

DGS SONUÇ SORGULAMA, ÖĞRENME EKRANI (LİNK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu