Haber

Çin Başbakan Yardımcısı Girişimcileri Çin-Orta Asya İşbirliğine Katkıda Bulunmaya Çağırdı

XI’AN, 20 Mayıs (Xinhua) — Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, girişimcileri girişimci ruhu korumaya, cesur keşifler yapmaya ve Çin-Orta Asya işbirliğine katkıda bulunmaya çağırdı.

Açıklamayı, Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi olan Xi’an’da Cuma günü düzenlenen Çin-Orta Asya İş Kurulu’nun açılış konferansında yaptığı konuşmada yaptı.

Başbakan Yardımcısı, Çin-Orta Asya meclisinin bir iş diyaloğu platformu olarak iş kurulunun avantajlarını tam olarak sergilemesi ve Çin-Orta Asya işbirliğini ilerletmek için bilgeliği ve gücüyle katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Çin ve Orta Asya ülkelerinin devlet liderlerinin Perşembe ve Cuma günleri Xi’an’da düzenlenen Çin-Orta Asya Tepesi’nde Çin-Orta Asya ilişkilerinin gelecekteki gelişimi için ayrıntılı bir plan hazırladıklarını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, Çin’in Orta Asya ülkeleriyle çalışarak kalkınma stratejilerinde daha uygun sinerjiler yakalayacağını, altyapı ilişkisini güçlendireceğini, ticari işbirliğini genişleteceğini, karşılıklı yarar sağlayan yatırımları derinleştireceğini ve aktif olarak yeni işbirliği alanları arayacağını belirtti.

Konferansın ardından Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ile Çin-Özbekistan işbirliği sergisini ziyaret etti ve Mirziyoyev ile Çinli girişimciler arasında düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu