Ekonomi

Bakan Nabati: Emeklilere sosyal yardım payı verilmesi için çalışıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin üreteceği doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını, ayrıca bir yönetmelik üzerinde çalıştıklarını söyledi. 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere sosyal yardım payı verecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri Sanayi Odası’nda (KAYSO) sanayicilerle bir araya geldi.

Birçok alanda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Nebati, “Önümüzdeki dönemde ülkemizin ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. 3 personel istihdam edeceğiz. Bakanlığımıza bin 220 kalifiye eleman. EYT’nin taleplerini karşıladık, asgari emekli maaşını yükselttik. Ayrıca 500 liradan fazla kazanan emeklilere sosyal yardım payı verecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz.” konuştu

Bakan Nebati yaptığı konuşmada Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine de değinerek, “Bildiğiniz gibi Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarımız devam ediyordu. Birini daha geride bıraktık. Projemizde önemli bir aşamayı geride bıraktık. Dün yaklaşık 1.2 milyar Euro tutarında dış finansman sözleşmesini imzaladık. Dış finansman sağladık” dedi.

Mevcut demiryolu ile 7 saatte sağlanan Ankara-Kayseri ulaşımının projenin devreye girmesiyle 2 saate düşeceğini belirten Nebati, “Hem yük taşımacılığı hem de vatandaşlarımızın ulaşımı çok daha kolay hale gelecek. ülke milyarlarca dolar tasarruf edecek.” (EKONOMİ HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu