Haber

Aspendos’ta düzenlenen CRI Türkiye Kış Bisiklet Yarışları Serisi başladı

Türkiye Bisiklet Turizmi Derneği’nin düzenlediği CRI Türkiye Kış Bisiklet Yarışları Serisi’nin ilki Aspendos’ta başladı.

Serik ilçesine bağlı Belkıs Mahallesi’ndeki tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’ndan başlayan yarışa yerli ve yabancı 13 takımdan 158 sporcu katıldı. Yarış öncesinde sporcular Aspendos Antik Tiyatrosu’nda isimlerinin yazılı olduğu panoyu imzaladılar. Yarışı Antalya Valisi Hulusi Şahin başlattı. Vali Şahin’e, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Ali Bahar, Türkiye Bisiklet Turizmi Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan ve turizmci Deniz Şahin eşlik etti. Sporcular Belek Turizm Merkezi güzergahındaki 139,6 kilometrelik parkurda pedal çevirecek.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, bu sezon 3 bin 500’ün üzerinde bisiklet sporcusunun Antalya’da kamp yaptığını söyledi. Antalya’nın futbol kamp merkezi haline geldiğini anlatan Vali Şahin, “Son dönemde golf turizmi de önem kazandı. Artık bisikleti de ekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu burada başladı. Antalya’da profesyonel ve amatör organizasyonlar düzenliyoruz. Uluslararası organizasyonda, genel yarışmaya katılıyoruz.” “Antalya turizmini 12 aya çıkaracak organizasyonlara devam edeceğiz. Antalya, turizmin merkezi olduğu kadar spor turizminin de merkezi olmaya devam edecek” dedi.

Türkiye Bisiklet Turizmi Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan şunları söyledi:

“Uluslararası Bisiklet Federasyonu bu yarışları Türkiye’ye verdi. Türkiye olarak yarışları başarıyla gerçekleştireceğiz. Yarışların tamamı Antalya bölgesindeki antik kentimizden veya ören yerlerinden başlayacak. Kentin ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak. “

Turizmci Deniz Şahin şunları söyledi:

“Golf, futbol ve tenisin ardından bisiklet turizmine de destek veriyoruz. Spor turizminde büyük potansiyel görüyoruz. Kışın dolduramadığımız otellerimizi spor turizmi ile gelecek misafirlerimizle doldurmak istiyoruz. Antalya, Tenis oynamak için harika bir yer.”

İkinci seri yarışlar ise “Expo Criterium” adı altında Antalya Expo’da gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu